Ξεχωριστή τιμή για τους Ευρυτάνες Δημήτριο και Ελένη Τάσιου από το Δήμο Μεσολογγίου και τον γνωστό γλύπτη Νίκο Κοτζιαμάνη

mes_3.jpg

Στα πλαίσια των Εορτών Εξόδου του Δήμου της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου, την περασμένη Πέμπτη 2 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Κοζάνη – Μεσολόγγι. Ο Ν. Κασομούλης και οι σχέσεις των δύο πόλεων στο χρόνο και την ιστορία» στον χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, ανακυρήχθηκαν επίτιμοι δημότες της Ι.Π. Μεσολογγίου οι ευρυτάνες Δημήτριος και Ελένη Τάσιου και ο γνωστός γλύπτης Νίκος Κοτζιαμάνης.

Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Νίκος Καραπάνος παρέδωσε την επίτιμη Δημοτία στην οικογένεια Τάσιου η οποία δώρισε στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου το άγαλμα της Ελευθερίας, τονίζοντας πως με την ευγενική δωρεά τους, το Μεσολόγγι απέκτησε ένα απαραίτητο σημείο αναφοράς.

Την τιμή παρέλαβε ο κ. Κώστας Καζάκος, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής το Βελούχι.

Ο κ. Νίκος Κοτζιαμάνης, φιλοτέχνησε το άγαλμα της Ελευθερίας που δεσπόζει στην είσοδο της πόλης του Μεσολογγίου, ενώ έργα του αποτελούν τα αγάλματα του Μάρκου Μπότσαρη στην ομώνυμη κεντρική πλατεία (δωρεά του ίδιου σε μνήμη των γονέων του), του Λόρδου Βύρωνα καθώς και το Μνημείο των Κυπρίων αγωνιστών.

Ο κ. Κοτζιαμάνης πριν 5 χρόνια είχε επισκεφθεί το Δήμο Καρπενησίου, προκειμένου να συζητήσει με την τότε δημοτική αρχή την κατασκευή ενός αγάλματος του Μάρκου Μπότσαρη στο Κεφαλόβρυσο, κάτι το οποίο δυστυχώς δεν ευδοκίμησε.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Κοσμάς, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, η Αντιδήμαρχος Αγράφων Βάσω Φεγγούλη, η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Βίκυ Κώτση, Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Σοφία Λαναρά, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Τάσος Σκαρμούτσος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, οι Ευρυτάνες ιερείς π. Γεώργιος Χρυσαφογεώργος και π. Σπυρίδων Μποτονάκης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης, καθώς και πλήθος κόσμου που κατέκλυσε την αίθουσα.

Πηγή: Ευρυτανικός Παλμός

 

Copyright © 2018 evrytanesagioi.gr. All Rights Reserved